31/12/06

El caballero del Templo /Breve història de la Orden del Temple JOSÉ LUIS CORRAL

EDITORIAL: Edhasa
PÀGINES: 575 /320
José Luis Corral és autor de vàries novel.les novel.les històriques que han aconseguit un notable èxit com El salón dorado, El Cid, Numancia o El número de Dios.
Ara ha publicat dos nous llibres sobre els templaris. La novel.la El caballero del templo i l’assaig històric Breve historia de la orden del temple.
José Luis Corral mostra l'etapa final de l'Ordre del Temple on no hi falten històries relacionades amb les Croades, les forces mercenàries de Roger de Flor i la recerca del Greal.El protagonista de la història es Jaime de Castelnou que des de molt jove demostra dots de combatent i entra en l'Ordre del Temple, a la qual ja va pertànyer el seu pare, i és enviat a Terra Santa, on assisteix des de primera línia a la batalla de San Juan de Acre (1291). Posteriorment se li encarregarà la missió de custodiar i posar fora de perill la més preada relíquia de l'Ordre, que ocultarà en un petit monestir espanyol.

Paralel.lament a la publicació d’aquesta novel.la, José Luis Corral ha escrit Breve història de la Orden del Temple (Edhasa) on intenta aclarar algunes dades errònees que s’ha atribuit en algunes ocasions als templaris. Moltes vegades provocades per les llegendes que s’han creat al seu voltant.

Aquí podem descobrir com eren les normes per les quals es regia l'ordre, les Croades, l'estructura jeràrquica, la manera en la qual es finançava, els seus conflictes amb l'aristocràcia i la reialesa europea o la jornada d'un templari en temps de pau.
Dues obres que es complementen per saber més coses sobre els templaris i una part de la història que més pàgines ha escrit entre assaigs i novel.les.



1 comentari:

Arístides ha dit...

La mejor novela histórica de cosecha nacional, siempre de la mano de Edhasa. Recomendado!!