14/10/08

ENTREVISTA AMB ALBERT SÁNCHEZ PIÑOL

Albert Sánchez Piñol ha publicat fa uns messos un recull de contes sota el títol de Tretze Tristos Tràngols sota el segell de La Campana. Algú li pot sorprendre el fet que l'Albert ens presenti un llibre de contes però el seu debut literari es va produir precisament amb el llibre de contes Les edats d'or (Proa). Després arribaria el gran èxit de l'autor català amb La pell freda. De ben segur que aquesta novel.la acompanyarà per sempre a l'Albert.
Pandora al Congo la segona part de la trilogia iniciada per la Pell freda arribaria a l'any 2006 i confirmaria la consagració de l'autor com un dels més interessants en llengua catalana.
Entre totes aquestes novel.les afegiriem l'assaig satíric sobre vuit dictadors africans a Pallassos i Monstres. Antropòleg i escriptor fa uns anys va haver de fugir del Congo just en el moment que escribia una tesis doctoral. Va ser el moment en que va cambiar els terrenys perillosos de l'Àfrica per endinsar-ne en uns altres terrenys potser no tan perillosos com els literaris.
En aquest entrevista realitzada al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu podreu escoltar algunes anecdotes protagonitzades per l'Albert Sánchez Piñol a més de poder escoltar una entrevista on també es va parlar de literatura i de contes.....





3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que gran el Piñol!!

Anònim ha dit...

Pot sermblar tímid però parla molt bé. M'agraden els seus llibres sobretot la pell freda i pandora al congo. De contes n'hi han de molt bons i d'altres de no tant bons però en general he gaudit molt de la seva lectura

Anònim ha dit...

Molt bé l'entrevista. L'he escoltat sencera. Felicitats pel teu blog