28/10/10

ENTREVISTA AMB MARC PASTOR, AUTOR DE L'ANY DE LA PLAGA.

Després de l'èxit de La mala dona, l’escriptor Marc Pastor ha publicat la seva tercera novel·la; L'any de la plaga (Rba/La magrana). Marc Pastor ens oferix una història que el mateix defienix com a thriller preapocalíptic.

L'any de la plaga està protagonitzada per Víctor Negro, un treballador social d’un trenta anys que fa poc l’ha deixat la seva parella. Tot comença a canviar en el moment que algunes persones grans, que el ell en te cura, comencen a suicidar-se. A les cases dels morts apareix un test amb una planta d'eucaliptus que despren una olor molt dolça; l'Eucalyptus gengiskhanensis.
Per en Victor, el que li resulta més estrany és la passivitat dels familiars davant d'una pèrdua tan tràgica. L’any de la plaga ens propossa una història, on uns inofensius eucaliptus poden ser el causant d’una invasió que pot canviar el destí de l’humanitat.
Marc Pastor ha gaudit escrivint aquesta novel·la i això es nota i molt alhora de llegir-la. La pel·lícula La invasión de los ultracuerpos va servir com a font d’inspiració per escriure aquesta novel·la, però les referències cinematogràfiques, literàries i musicals marca de la casa són constants a la novel·la.
La força de L'any de la plaga està en diàlegs entre els diferents personatges. Aquest és un dels punts forts de la literatura de Marc Pastor. Qui sap si, gràcies a aquesta habilitat, algun dia el veurem com a guionista d'una important sèrie de televisió.
De moment podem gaudir de les seves tres novel·les; Montecristo, La mala dona i L'any de la plaga. Un consell: Llegiu L'any de la plaga i eviteu els eucaliptus.
Podeu escoltar l'entrevista amb Marc Pastor on comenta l'origen de la novel·la i alguns secrets relacionats amb la misteriosa pàgina 214 de la novel·la.



1 comentari:

In ha dit...

Aquesta novela té molt bona pinta, pels amants de la ciencia ficció o similar... ja està a la safata de "llibres pendents"!