
Kostova ha publicat una novel·la molt ben documentada i que ha situat en dos temps històrics; el de l’Amèrica d’avui i les costes de Normandia i els ambients artístics del París del segle XIX. La novel·la aconsegueix crear el clima adient per atrapar al lector.
Els lladres del signe està protagonitzada per un psiquiatra que viu dedicat a la seva professió i a la seva afició: la pintura. De sobte, la seva vida solitària i ordenada dóna un gir inesperat quan el cèlebre pintor Robert Oliver agredeix un quadre de la National Gallery de Washington i es converteix en el seu pacient.L’única explicació que és capaç de donar el pintor sobre el seu violent comportament és: «Ho vaig fer per el

Kostova també vol reivindicar el paper de la dona, en aquest cas el d’una dona pintora del segle XIX i de les dificultats que tenia per desenvolupar el seu art
L'art és molt present a la novel·la i ho fa a través dels impressionistes francesos i, en concret, de Béatrice de Clerval, una pintora de finals del XIX el retrat de la qual obsessiona en l'actualitat el famós pintor Robert Oliver.
Podeu escoltar el reportatge dedicat a Elizabeth Kostova on l'autora parla de la seva novel·la i la relació amb la pintura impressionista i el mite de Leda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada