13/10/10

BOLETS, BOLETS I MÉS BOLETS


La cultura boletaire a casa nostra és molt gran i aquest fet no només es demostra per la quantitat de boletaires o aficionats que en aquesta època van a la muntanya a caçar-los, i també pels llibres que van apareixent any rere any sobre el món dels bolets.

El secret dels rovellons (Ara llibres) de Marc Estévez ofereix 32 rutes que ens serviran per buscar rovellons.
En cada capítol, corresponent a un tipus de rovelló en concret, s’hi explica amb tota mena de detalls les curiositats del seu entorn i els elements que l’integren: altres bons bolets que l’acompanyen, bolets tòxics i no comestibles, plantes, sòls mitjançant també mapes detallats i fotografies descriptives. Per aquells que malgrat portar ell llibre no tenen sort, El secret dels rovellons ofereix propostes gastronòmiques i també inclou 20 rutes per a fer amb nens.

L’editorial La butxaca ha recuperat Els bolets de Ramon Pascual. Els bolets és un llibre que introdueix al món de la micologia. Les descripcions i els dibuixos de 75 espècies, comestibles o metzinoses, en permet la correcta determinació i també assabentar-se de moltes curiositats sobre cadascuna d’elles. Receptes de cuina, informacions per a saber on i quan s’ha d’anar a buscar els bolets, com s’identifiquen i quina és la millor manera de cuinar-los. Ramon Pascual és soci fundador de la Societat Catalana de Micologia.
Finalment l’escriptor Jordi Cantavella publica la divertida sàtira Aquests catalans estan tocats del bolet! (Columna). Es tracta d’una història protagonitzada per un grup de boletaires que compta amb una barreja d’humor i ciència-ficció.
Els bolets al camp i també a les llibreries.

2 comentaris:

Clidice ha dit...

Interessants! aquest cap de setmana, a La Pobla de Segur, en una llibreria, en tenien exposats una trentena pel cap baix. Serà que si, que estem tocats del bolet! :)

maria ha dit...

L'altre dia en vaig estar fullejant un i em van venir unes ganes de caçar bolets...el millor però és menjar-se'ls:P.