1/2/07

Rastres de sàndal ASHA MIRÓ / ANNA SOLER-PONT

Editorial: Columna
Pagines: 312
Asha Miró va sorprendre fa uns anys amb el llibre La filla del Ganges relat del seu primer retorn a l’Índia vint anys després d’haver estat adoptada. Durant el rodatge d’un documental basat en el seu llibre, va retrobar-se amb dues germanes biològiques i va descobrir una nova versió de la seva història, que va explicar a Les dues cares de la lluna.
Els dos llibres van aconseguir força èxit de vendes.
Ara amb l'ajut d'Anna Soler Pont ens proposa la lectura de Rastres de sàndal. Es tracta d'una novel.la on hi tenim tres protagonistes La Mauna, la Sita i el Salomon.

La Muna és una nena òrfena d’onze anys que treballa a Bombai i no pot oblidar la seva germana petita, de qui la van separar. La Sita té sis anys i, sense altres records que els dels orfenats de Nasik i Bombai, on ha crescut, somia tenir uns nous pares. El Solomon, un nen etíop de vuit anys, viu a Addis Abeba i descobreix que el seu món està canviant sense entendre per què.
Les vides del Solomon, la Muna i la Sita coincidiran trenta anys després entre Addis Abeba, Mumbai i Barcelona, més enllà de destins i cultures, passats comuns i futurs imaginats.




8 comentaris:

Petitabruixa ha dit...

Hola!

Ahir el vaig aconseguir a la biblioteca. Ja et diré que em sembla !!!

Petons!!!

Anònim ha dit...

Una lectura recomanada. Entreté i fa pensar a la vegada.

Anònim ha dit...

He passat hores molt intenses dins d'aquests RASTRES DE SÀNDAL. Una agradable sorpresa per començar l'any!

Anònim ha dit...

Un tema per ser tractat a les escoles. Amb una lectura planera però concisa, pot ser una bona eina de treball pels alumnes de ESO i Batxillerat per fer pensar, opinar i descobrir nous mons, sovint impensables i desconeguts per bona part dels joves d'avui dia...
Els missatges que s'hi troben entre línies són clars, directes i capaços de sensibilitzar al lector.
No us el perdeu!

Anònim ha dit...

Un novel.la encisadora, per tots els publics, fins i tot pels que
no agafen mai un llibre.
Penso que aviat s'enfilarà a la
llista dels mes venuts.

Anònim ha dit...

Una història fascinant, que utilitza la ficció per mostrar la realitat que a molts nens i nenes els ha tocat i els toca viure.

Anònim ha dit...

Hola, jo ara mateix acabo de llegir el llibre i m'he quedat parada!! M'ha fascinat la bellesa de les paraules, la senzillesa dels mots i la gran quantitat de coses que es poden aprendre!
Moltres gràcies per ser aixi

Anònim ha dit...

Just l'estic acabant de llegir i m'està agradant força, encara que la primera meitat, per mi, es la millor, la més captivadora. Després perd una mica de força. No es el mateix llegir sobre el Solomon, la Sita i la Muna de petits que quan ja son adults i comença a ser bastant evident el que succeirà. Dos moments que m'han emocionat especialment: quan parla de la Muna treballant a la fàbrica de catifes (es un passatge molt trist i colpidor) i quan Mark parla de la troballa de la Lucy i perquè li van dir Lucy.