24/6/07

MEDUSA Sergio Rossi -Toni Polo

Editorial: Plaza y janés
Pàgines: 320

Ara que s’acosta l’estiu i es temps d’anar a la platja segurament que tornarem a parlar de la plaga de meduses.
Hi ha gent que intenta buscar una utilitat a aquests animalons marins mentres que d’altres intenten buscar sistemas per erradicar-les. I tu de que ets partidari?


Ara dos autors han escrit un thriller amb les meduses com a protagonistas.
El llibre porta per títol Medusa i l’han escrit en Toni Polo i Sergio Rossi.
Encara que sigui una novel.la els autors ens adverteixen sobre el perquè de la proliferació de meduses als mars, sobre quines conseqüències pot tenir a curt termini i com pot prevenir-se. L'argument es centra en dos joves biòlegs i una científica italiana que s'embarquen amb rumb a Nigèria per investigar la proliferació d'una voraç espècie de meduses que està esgotant la pesca a tots els continents i amenaça amb arruïnar el sector turístic.

Els seus estudis indiquen que la causa pot estar en la sobreexplotació pesquera, però una expedició americana aconsegueix accedir a aquests resultats i desmenteix les seves conclusions.

Les meduses ja són aquí. I tú que en faries de les meduses?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo que es un bon llibre, molt bo tenin en conte que es el primer dels autors. De lectura agil, molt instructiu sobre la biologia marina, i dels problemes provocats pels humans.

Molt recomenable

Jordi Milian ha dit...

tens tota la raó Ferran- Tot i ser un llibre per ser consumit en format bestseller te coses interessants i que ens fa pensar.