11/11/06

Avui patirem JOAN MARIA POU


Editorial: Ara LLibres
Pàgines: 125
Puntuació: ***
El periodista esportiu Joan Maria Pou ha escrit un llibre on ens presenta com és l'aficionat culer. Un retrat d'un afició que segons l'autor possiblement no sigui la millor del món.
El títol del llibre és tot un encert. Patir ha estat i potser encara avui en dia ho és, el pà de cada dia de l'aficcionat culer. Malgrat aconseguir grans remontades i guanyar molts títols el patiment encara continua present.
Joan Maria Pou ens descriu amb ironia i amb un llenguatge planer els crits que es canten al Camp Nou tot buscant també el seu origen.
També ens acosta a diversos perfils de l'aficcionat culer. Una d'aquestes especies que haviten al camp en un dia de partit és la figura del tribunero.
El tribunero és un personatge que és creu l'amo i senyor del club cosa que li dóna dret i a criticar-ho tot i dir "Burroooo" i "Pesetero" a qualsevol jugador que creu que no dona la talla per estar al Barça.
Avui Patirem és un llibre divertit sobre l'afició del Barça on també trovarem comentaris de gent prou coneguda en l'orbita blaugrana com Ferran Torrent, Joaquim Maria Puyal, Manel Vich entre d'altres