19/11/06

LA ESPERADA de KATHLEEN MCGOWAN

Editorial :Umbriel / Entramat
Pàgines: 475


Als carrers de Jerusalem, on la Maureen cerca documentació per al seu llibre, l'autora comença a tenir estranyes visions en les quals apareix una dona amb túnica vermella.

Aquest, però, és tan sols un dels molts senyals que empenyen la Maureen cap al misteri de Maria Magdalena. Amb l'ajut d'en Peter, el seu cosí i sacerdot jesuïta, la jove cerca respostes al sud de França, on Maria Magdalena va anar a raure per morir i on, encara avui dia, es manté ben viu el llegat dels càtars.

A França, la Maureen topa amb el milionari i excèntric Sinclair, el líder dels seguidors de la Magdalena. Serà ell qui reveli a la Maureen l'existència d'un llinatge de sang que inclou Joana d'Arc, Artús d'Anglaterra i Lucrècia Borja, entre altres, i que arriba fins a ells mateixa, l'Esperada, l'única capaç de trobar el veritable evangeli escrit per Maria Magdalena.

L'evangeli és, doncs, una autèntica bomba de rellotgeria per als fonaments del Vaticà, un tresor que pot canviar la història de la cristiandat. Per preservar aquest text, han mort ja molts homes... i per destruir-lo molts altres estarien disposats a seguir matant.