13/12/07

JK ROWLING BAT EL RECORD EN UNA SUBHASTA

Una de les còpies de Els contes de Beedle el bard, un conjunt de relats de fades, escrits i il·lustrats a mà per l'escriptora britànica JK Rowling i que conté claus importants per ajudar al jove mag Harry Potter per combatre a Lord Voldemort ha estat subhastat a Londres per uns 2,7 milions d'euros .

Aquesta xifra marca un rècord mundial en la subhasta d'un manuscrit d'un autor viu. La quantitat ha multiplicat per 39 les previsions més optimistes de la casa de subhastes Sotheby's, que estimava que el preu podria arribar a uns 70.000 euros i s'ha convertit també en el preu més elevat mai pagat per una obra de literatura infantil.
Aquest llibre subhastat està enquadernat amb cuir marró del Marroc i decorat amb 7 pedres precioses i ornaments de plata incrustats a mà.
Es tracta de la primera obra que Rowling escriu des de la publicació, aquest juliol, de la sèptima i última entrega de la saga de Harry Potter. Aquest llibre no es publicarà mai
Els diners recaptats aniran destinats a una organització benèfica cofundada per l'escriptora, The Children's Voice. El comprador del llibre és la firma de marxants d'art londinenc Hazlitt, Gooden & Fox.

1 comentari:

jomateixa ha dit...

He llegit tots els Potters, m'agrada llegir de tot. Això de la subhasta ho trobo una exageració, però si és per una bona causa...