2/12/07

TONI SALA I ELS SEUS VIATGES

Editorial: Edicions 62
Pàgines: 368
Toni Sala és un dels escriptors catalans joves més interessants. Fa uns anys va sorprendre amb una crítica a l'ensenyament a secundària anomenat Petita crònica d’un professor a secundària (ed 62) . Ara, amb Autoestop, ens ofererix un retrat de Catalunya mitjançant els viatges que ha fet l'autor per la geografia catalana. Tot emulant en Josep Maria Espinàs, ens retrata la Catalunya d'avui i els diferents paissatges tant humans com naturals.
Autostop està estructurada en deu capítols que van de Lleida a la Selva de Mar, passant per Martorell, Reus, Cardona i Vic...,
Aquests viatges corresponen al periode entre el març del 2006 i el febrer del 2007, durant gairebé un any, Toni Sala va recórrer, a peu o fent dit, molts quilòmetres de carretera.
Va passar per molts pobles i va parlar amb molta gent. El resultat d'aquestes experiències les trovem a Autostop. El recorregut va començar a Mequinensa i d'aquesta forma feia un homenatge al gran Jesus Moncada.
Toni Sala va néixer a Sant Feliu de Guíxols l’any 1969. H apublicat entre d'altres . Petita crònica d’un professor a secundària (2001), Goril·la blanc (2002) ,Rodalies (2004) va guanyar el premi Sant Joan i li va valer el Premi Nacional de Literatura. Quatre dies a l’Àfrica (2005) .Totes aquestes obres són al catàleg d’Edicions 62.
Podeu ampliar aquesta informació a la plana de Wilaweb o al bloc d'em Toni Sala.