27/1/08

DEL 4 AL 9 DE FEBRER TORNA LA BCNEGRA

Torna de nou a Barcelona la trobada de BCNegra que aquest any arriba a la quarta edició.
La novel,.la negra és l’estrella d’aquest certamen que aquest ret homenatge a l’escriptora P.D.James guanyadora del premi Pepe Carvalho.
Durant la BNCnegra que es celebra entre els dies 4 i 9 de Febrer amb moltes activitats entre exposicions, xerrades i presentacions d enovetats editorials també recuperarà el mític detectiu Taxi Key. Personatge molt popular en el panorama radiofònic que va ser creat a l’any 1948. protagonista de la primera ficció radiofònica del gènere policíac a Espanya, que es va començar a emetre el 1948. L'homenatge al guionista d'aquesta radionovel.la, Luis Gossé de Blain, serà el 4 de febrer i consistirà en l'emissió d'un episodi al programa La ventana de la cadena SER (a les 18.00 hores). Però aquest homenatge no acaba aquí. També es farà una representació amb actors d'un capítol a la sala Tete Montoliu de l'Auditori (21.00 hores).,
BCNegra també reivindica la figura de Jaume Fuster creador del detectiu privat, Lluís Arqué. Fuster tva ser director de les col.leccions literàries La Cua de Palla i La Negra.
Entre alguns dels autors que també hi participaran són Philip Kerr, Mark Billingham, Anne Holt i Petros MarkarisMoltes activitats al voltant de la novel.la negra. El comisari d’aquest esdeviment que cada any va a més és en Paco Camarasa propietari de la llibreria Negra y Criminal. L’ùnica especialitzada en el gènere negre i pol.liciac.

Per més informació sobre els actes de la BCNegra cliqueu en aquest enllaç actes bcnnegra 2008

1 comentari:

Anònim ha dit...

sense cap mena de dubte un gènere a reivindicar!!