El periodista Carles Quílez ha guanyat la II edició del Premi Crims de Tinta amb la novel·la La solitud de Patrícia.
El jurat de la segona convocatòria, ha destacat l'originalitat de La solitud de Patrícia i el notable esforç de documentació per part de Carles Quílez, que ha sabut conjugar amb gràcia i estil la crònica periodística i la novel·la negra, amb agilitat i versemblança
El premi es va crear l'any passat amb motiu de la commemoració dels 25 anys de la Llei de creació del cos de Mossos d'Esquadra i la finalització del desplegament dels Mossos d'Esquadra a Catalunya i està dotat amb 25.000 euros. L'editorial Rba-La Magrana serà qui publiqui
No és la primera novel·la que escriu Carles Quílez que ja ha publicat la novel·la Asalto a la Virreina i llibres de no ficció Atracadors, Psicòpata i Mala vida. A La solitud de Patrícia, la protagonista és la periodista Patrícia Bucana. Les seves fonts als Mossos d'Esquadra li filtren la notícia de la seva vida: dos presumptes membres dels serveis secrets francesos han estat detinguts a Barcelona amb un poderós i sofisticat armament, quan presumiblement es disposaven a perpetrar un magnicidi. Els serveis secrets espanyols i francesos, aliats en la lluita contra el terrorisme, pretenen fer ombra sobre el cas. Paral·lelament, els Mossos intenten capturar un violador i assassí de prostitutes que actua a la ciutat. Aquestes dues línies argumentals aniran convergint a mesura que avança la investigació de Patrícia. La jove periodista haurà d'anar recomponent les peces d'un cas en què s'acaba involucrant més enllà de l'aspecte professional, posant en perill la pròpia vida. Descobrir la veritat es converteix en una aventura de continuat qüestionament personal i d'autoafirmació, en què haurà de posar a prova els seus principis i obligacions com a periodista i els seus objectius vitals.
Carles Quílez narra també les relacions que s'estableixen entre periodistes, policies, jutges i delinqüents, així com per explicar el difícil equilibri entre la llibertat d'informació i les conveniències del poder polític.
Carles Quílez narra també les relacions que s'estableixen entre periodistes, policies, jutges i delinqüents, així com per explicar el difícil equilibri entre la llibertat d'informació i les conveniències del poder polític.
La novel·la guardonada amb el I Premi Crims de Tinta, va ser La mala dona, de Marc Pastor. La novel·la ja porta 4 edicions en català fet que demostra el seu èxit entre els lectors. També s'ha publicat en castellà amb el títol de La mala mujer. Aviat es publicarà properament en italià (editorial Neri Pozza) i alemany (editorial Lübbe).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada