26/11/06

Flor de Neu i el ventall secret / El abanico de seda de LISA SEE

Editorial: ed. 62 / salamandra
Pàgines: 317

Flor de Neu i el ventall de secret ens endinsa en el món de la Xina del segle XIX i d'un llenguatge secret que han utilitzat les dones xineses durants molts anys.
Lisa See la seva autora ens explica la història d'amistat de dues dones Assutzena i Flor de Neu que es comuniquen a través d'un llenguatge secret anomenat Nu-shu.
Gràcies a aquest llenguatge mil.lenari que van crear les dones xineses es podien comunicar entre elles sense que els homes ho sabessin

Antigament a la Xina del segle XIX les dones eren tancades i aillades i ningú esperava d'elles que pensessin o tinguessin emocions
Però en un districte de la remota província de Hunan les dones van desenvolupar el seu propi codi secret per comunicar-se entre elles.
Diuen que el nu-shu el va crear una jove concubina de l'emperador per poder comunicar-se amb la seva familia.
El nu-shu o "escriptura de les dones" els permetia escriure cartes als ventalls, brodar missatges als mocadors i escriure relats mitjançant els quals aconseguien compartir esperances, somnis i fites amb les seves laotongs, "ànimes bessones", amb les quals mantenien un vincle emocional que durava tota la vida.
Flor de Neu i el ventall secret recrea aquesta història amb molt de rigor històric.

Lisa See és nord-americana però te orígens xinesos i és autora del llibre La trama xina

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un llibre tendre que m'agradat
moltissim.

Unknown ha dit...

L'he trobat molt trist per el desti de les dones a la xina. Espero que les coses haigin cambiat amb el temps

MARTA 23-3 2010