20/1/09

CLÀSSICS AL QUIOSC

Les 50 principals obres clàssiques gregues i llatines de la col·lecció catalana Bernat Metge es posen a la venda a partir d'aquest dimarts als quioscos. Publicades per l'Institut Cambó, les obres conserven el contingut i la composició de la col·lecció original.
Es tracta d'edicions bilingües, prolongades i comentades, amb les traduccions catalanes fetes per escriptors i filòlegs com Carles Riba, Joaquim Balcells, Carles Cardó i Miquel Dolç.
La col·lecció recull obres des del segle V abans de Crist fins al II després de Crist, posant a l'abast del públic les obres més importants de la història, la literatura i el pensament de Grècia i Roma.
El primer volum de la col·lecció és de dues tragèdies de Sòfocles, Antígona i Les dones de Traquis, traduïdes per Carles Riba.
La Fundació Bernat Metge va ser creada el 1922, sota el patrocini de Francesc Cambó, amb l'objectiu d'incorporar els autors grecs i llatins a la llengua i a la cultura catalana. Actualment, la col·lecció està formada per més de 365 volums.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

JO L'HE COMPRAT I CREC QUE LA FARÉ SENCERA

Unknown ha dit...

Jo m'hi acabo de subscriure