21/1/09

T DE TRAMPA. Sue Grafton

Editorial: Edicions 62
Pàgines: 416

No vull pensar en els depredadors d’aquest món. Sé que existeixen, però m’estimo més fixar-me en el bo i millor de la naturalesa humana. Sé que sempre hi haurà algú disposat a aprofitar-se dels que són vulnerables. Ho sé per anys d’experiència. La Solana Rojas n’era un...”

Sue Grafton segueix oferint novel·les negres basades en l'abecedari. El 1982 va crear el personatge de Kinsey Millhone i amb ell el seu alfabet del crim que l’ha portada a la fama i li ha donat alguns dels premis més reconeguts per a literatura de misteri. Ara toca la T.de trampa.
En aquesta ocasió la detectiu privada Kinsey Millhone decideix vigilar de prop el seu vell veí Gus, convalescent d'una caiguda. Quan la néta d'en Gus lloga la infermera Solana Rojas perquè el cuidi, Millhone comença a sospitar que ella no és el que sembla. El lector sap des del primer moment que Rojas no és el seu nom real, que és una manipuladora sense escrúpols que s'ha inventat una identitat. La detectiu Millhone, però, no ho sabrà fins més tard, potser massa tard. La trama i el suspens de la novel·la giren al voltant d'aquest fet: si la detectiu s'adonarà de què està passant i si podrà intervenir a temps d'evitar la tragèdia. Grafton intenta en aquesta novel·la denunciar entre altres coses l'abús a que està sotmesa la gent gran.
Sue Grafton estarà la primera setmana de febrer durant la celebració de la BCNEGRA 2009.

1 comentari:

bajoqueta ha dit...

Llàstima no poder ser-hi, ja que m'agradaria vore-la en vivo i en directo.
Realment molt bones històries escriu esta dona.