10/11/06

El cervell de Kennedy HENNING MANKELL


Editorial: Tusquets
Pàgines: 330
Henning Mankell és un dels autors més destacats de la novel.la negra actual. Ara l'editorial Tusquets ha publicat un nou llibre de l'escriptor suec.

El cervell de Kennedy ens situa a la tardor de l'any 2004, l'arqueòloga sueca Louise Cantor, que dirigeix unes excavacions al Peloponès, es disposa a tornar al seu país per participar en un seminari sobre els enterraments de l'Edat del Bronze. Té moltes ganes de veure el seu fill, Henrik, que viu a Estocolm.

La vigília de la partença, un seguit de contratemps la duen a rememorar la ruptura amb el seu exmarit, Aron Cantor, que es troba en parador desconegut. Un cop a Suècia, quan entra a l'apartament de Henrik, ha d'afrontar una realitat que li costarà d'assimilar: el seu fill és mort.
Els forenses dictaminen que es tracta d'un suïcidi, però Louise sospita que Henrik ha estat assassinat i vol saber la veritat. Se'n va a Austràlia per trobar Aron i gràcies a ell s'assabenta que Henrik tenia un pis a Barcelona, ciutat que decideixen visitar tots dos. Aquí comença una trama tenebrosa, relacionada amb la desaparició del cervell del president Kennedy.
Després d'un llarg periple per Moçambic, Suècia i Espanya, Louise descobreix que l'ambaixada sueca a Moçambic, una organització africana que ajuda els malalts de sida i una important empresa farmacèutica hi estan implicades.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Uy.. va a ser que no, eh? Yo para cerevelu ya tengo el mio, eh??

Petitabruixa ha dit...

Ahir vaig enllestir aquest llibre i vaig gaudir moltíssim. Em va recordar a "El jardinero fiel".

Aquest Mankell m' agrada molt més que el de la seva saga detectivesca.

Petonets!

Lili