28/1/07

ÀCID SULFÚRIC Amélie Nothomb

Editorial: EMPÚRIES/ANAGRAMA
Pàgines: 144

"I va arribar el moment en què no en tenien prou amb el patiment dels altres; en que necessitaven l'espectacle"

Amb aquesta frase comença Amélie Nothomb la novel.la Àcid sulfúric on ens ofereix una crítica al tipus de televisió que es fa avui en dia. Més concretament als programes reality show. Espais que en moltes ocasions es veuen escenes que podríem qualificar d’esperpèntiques. Però Nothomb va més enllà i també realitza una crítica a la socitat d’avui en dia on comenta que alguns gaudeixen veient el patiment dels altres.

El punt de partida d’aquesta història és Concentració , es tracta d'un nou reality show en el qual un equip de televisió segresta els participants pels carrers de París i els trasllada a un plató en vagons precintats com els que transportaven els jueus durant l'època de l'extermini nazi.
Quan hi arriben s'adonen que es tracta d'un camp de concentració on, sota l'estricta vigilància d'una càmera de televisió, altres concursants que fan el paper de kapos els humilien i els apallissen.

Tot és vàlid mentre els nivells d'audiència pugin, i el moment clau arriba el dia en què els espectadors poden participar-hi a través del televot: sense moure's de casa seva poden eliminar-executar a un dels participants del show.


Amélie Nothomb nascuda a Kobe al Japò es filla de diplomàtics belgues.
És autora de llibres com Metafísica dels tubs, Cosmètica de l'enemic, Estupor i tremolors Antichrista i La biografia de la fam.


Una autora a descobrir sense cap mena de dubte.