11/1/07

MEMÒRIES D'UN CARTELLISTA DEL 36 Carles Fontseré

EDITORIAL: Proa
PÀGINES: 464
Carles Fontserè ens ha deixat fa pocs dies. Escenògraf, il·lustrador i dibuixant publicitari, va destacar com a cartellista durant la Guerra Civil Espanyola.
L'any 1939 va exiliar-se a París, on va continuar la seva tasca artística.
Posteriorment, l'any 1948, viatjà a Mèxic per produir una revista de tipus parisenc en col·laboració de Mario Moreno, Cantinflas.
A partir del 1949 va fixar la seva residència a Nova York, on va practicar la fotografia com a document sociològic i el periodisme.
L'any 1973 va tornar a Catalunya, i a principis de la dècada dels noranta del segle passat, va començar la redacció de les seves memòries que ara podem llegir gràcies a edicions Proa
Carles Fontserè nascut a l’any 1916, recull en aquestes memòries els fets més importants de l’any 1936 i el seu treball com a cartellista. Però també podem llegir el seu compromís amb l'anarquisme llibertari, el Sindicat de Dibuixants, les Brigades Internacionals, el dramàtic pas de la frontera amb Lluís Companys, Josep Tarradellas i Jaume Miravitlles, i l'internament en un camp de concentració del sud de França.

Un homenatge a l’artista Carles Fontserè.