20/6/07

MONTECRISTO Marc Pastor

Editorial: Proa
Pagines: 350
Us imagineu una història protagonitzada per sis republicans catalans que aconsegueixen fugir d’un camp de concentració nazi?
I si despres d’aquesta fugida el que volen realment es cercar l’espasa de Carlemany per aconseguir un poder que els permeti lluitar contra els nazis?
Tot això i molt més es posible gracies a la novel.la Montecristo. El seu autor és Marc Pastor que en aquesta primera novel.la ha inclòs algunes de les seves pasions com poden ser la literatura i el cinema.
D'acció no en falta en aquest Montecristo que beu de les fonts cinematogràfiques del millor cinema bèlic i d'acció com La gran evasión, Los cañones de Navarone o fins i tot Indiana Jones.
Si destaquem les influències literàries Marc Pastor ha volgut fer un homenage al Conde de Montecristo d¡Alexandre Dumas.
No nomès amb el nom sinó també en el seu plantejament que intentaran repetir els protagonistes d'aquesta història: empresonament, fugida i venjança. Els sis republicans intentaran fugir del seu empresonament per començar la seva venjança.
A Montecristo també hi trovem espies, membres de les SS i un dels personatges més odiats de la història:Himmler
La novel.la està molt ben documentada encara que bona part de les històries que es comenten formin part de l'univers Marc Pastor. Tot i que l'argument pugui resultar una mica recargolat cal destacar que la narració es llegeix molt bé i resulta molt amena.
Per cert, una recomanació abans i després de llegir la novel.la es visitar la pàgina web de Montecristo
http://www.montecristo.cat/ on podreu seguir i coneixer les vides de l'Andreu Corvo, en Makarov, en León, el loco, en Carles i d'altres personatges creats per Marc Pastor

2 comentaris:

Anònim ha dit...

amb aquestes referències la llegiré. És la primeram novel.la?

Jordi Milian ha dit...

Aquesta és la primera novel.la de Marc Pastor. MOlt recomanable per cert si vols una mica d'acció i diversió.