7/1/09

NOVETATS EN CATALÀ DEL 2009

Aquest 2009 ens portarà varis thillers destacables en català com L'abadia del diable (Proa) el premi Ciutat de Badalona de narrativa el 2008 de Josep Maria Morreres que ha volgut amb aquest títol parodiar les novel·les policíaques, ambientant l'acció en un convent de monges, on es destaparan molts secrets.
També a final de gener i amb vista a la setmana BCNegra de febrer es posarà a la venda Mans lliures (Edicions 62), on Jordi de Manuel narra un nou cas de l'inspector Marc Sergiot, present en altres llibres com L'olor a la pluja o El raptor de gnoms.
Isabel-Clara Simó,publicarà al febrer Els racons de la memòria (Edicions 62), un recorregut sobre l'ofici d'escriure i un agraïment a tots aquells que han contribuït a formar la seva personalitat al llarg dels anys.
Josep Maria Espinàs apareixerà en les llibreries al febrer amb un dels seus viatges a peu, desplaçant-se en aquesta ocasió fins a Múrcia, amb un inici de taxi i un "sucós" final de balneari.
Columna publicarà al febrer el premi Carlemany de 2008 La papallona negra, d'Antoni Pladevall, així com el premi Fiter i Rossell, Ulls verds, de Marc Pallarès.
La narradora catalana d'origen txec Monika Zgustovà és una altra de les novetats de febrer amb Jardí d'hivern (Proa), un triangle amorós durant el maig de la primavera de Praga de 1968.
També destaquem 501 llocs de Catalunya que has de conéixer abans de morir (Ara Llibres), de Sergi Ramis i Cèsar Barba; El gran llibre dels acudits (Ara Llibres), de Joan Tharrats, i Xarxes complexes (Empúries), de Ricard Solé, una anàlisi divulgativa dirigida a tots els públics sobre les xarxes de comunicació entre persones, ecosistemes, cèl·lules i neurones

1 comentari:

Anònim ha dit...

quantes novetats editoruals, quin embolic!!!!!
El d'Espinàs el posaré el primer a la llista de la compra.
I la veritat és que gràcies al Fiter i Rossell vaig descobrir un bon escriptor , Lluis Olivan, així que ULLS VERDS segur que també me'l llegiré.