12/12/06

EDHASA CELEBRA ELS SEUS 60 ANYS




L’any 1946 Antoni López Llausás fundava possiblement una de les editorials amb més qualitat literària. Darrera de les lletres d’EDHASA s’amaguen les paraules Editora y Distribuidora Hispano Americana Sociedad Anónima.

El seu catàleg el formen més de 3.000 títols publicats i de tipologia molt diversa, assaig, ciencia, ficció entre d’altres gèneres.

Com a dada destacada podem afegir que no va ser fins l’any 1976 quan Edhasa va comneçar a incloure en el seu catàleg les novel.les històriques que avui en dia són un clar referent d’aquest gènere amb autors com Lindsey Davis, Simon Scarrow, Robert Graves o l’espanyol José Luis Corral


Per celebrar els 60 anys de l’editorial, Edhasa ha publicat una nova col.lecció anomenada Diamamante.

La col.lecció, que ara s’han editat els 10 prímers títols, estarà formada per 60 obres que han deixat una petjada prou important en el catàleg de l’editorial i també en el panorama literari.

Per anar obrint boca hi podem trovar "La montanya màgica" de Thomas Mann, "Memòries de Adriano" de Marguerite Yourcenar, "La peste" d’Albert Camus, "La perla" de John Steinbeck, "Capitán de mar y guerra" de Patrick O’brian o "Mentira" de Enrique de Hériz.

Properament es publicaran en aquesta col.lecció' Existencialismo es un humanismo' de Sartre, 'Narciso y Goldmundo' de Hermann Hesse. 'La isla' de Aldous Huxley, Historias de Cronopios' de Julio Cortázar; 'Primavera con una esquina rota' de Mario Benedetti; o 'El guardian entre el centeno' J.D. Salinger.

A part de la bona qualitat dels títols escollits també ho és el preu.:10 euros cada títol.