20/12/06

ERAGON / ELDEST Christopher Paolini

Editorial: Roca/Proa


Christopher Paolini és l’autor del llibre Eragon. Amb quinze anys, aquest Jove escriptor ja es va convertir en tot un èxit.
Eragon és un best-seller de la literatura fantàstica que, igual que "El senyor dels anells" de Tolkien, ja ha inspirat la película que s'ha estrenat fa poque setmanes.
Tant a la película com al llibre hi trovem dracs, elfs, nans i altres criatures, que presenten algunes similituds amb l'univers que Tolkien .
Paolini ens introdueix al llegendari regne d'Algaësia on s'està gestant la guerra.
Els Genets, protectors e la pau de l'Imperi i els únics capaços de controlar els dragons intel·ligents, o bé s'han extingit o bé han passat a formar part de les tropes del malvat rei Galbarorix.
Ja fa temps que els elfs s'han exiliat en un indret ocult, i els vardens, un grup dissident s'amaguen en ciutats protegides. Quan Eragon, un jove de 15 anys que viu en un petit poble, troba una pedra blava i brillant al bosc, està convençut que es tracta d'un gran descobriment i que venent-la podrà comprar menjar per a la seva família, abans no arribi l'hivern.
Però quan la pedra es converteix en una dragona, a qui bateja com Saphira, Eragon allibera un llegat tan antic com el mateix Imperi.
D'un dia a l'altre, la seva vida ha canviat i a Eragon se li confia un nou món de màgia i poders. Amb sols una espasa i els consells d'un vell rondallaire com a guia, Eragon i la dragona hauran de viatjar per terrenys perillosos en què s'enfrontaran a un emperador, la maldat del qual no coneix fronteres.
L'esperança de l'Imperi, doncs, descansa en Eragon i Saphira...