8/12/06

Kafka a la platja / Kafka en la orilla HARUKI MURAKAMI

Editorial:Empúries / Tusquets

Pàgines: 480


Després de l'èxit de Tòquio Blues, l’escriptor japonès Haruki Murakami presenta una nova novel·la que narra les desventures de dos personatges força especials.

Kafka Tamura és un estudiant solitari i disciplinat que un bon dia decideix fugir de casa i agafa un autobús en direccció a Takamatsu, un poble escollit a l'atzar, on trobarà una biblioteca privada per passar les hores i completar la seva educació autodidacta.

Paral·lelament, la plàcida vida del vell Nakata, un home que parla amb els gats i està marcat per un accident d'infància que el va deixar mutil·lat, canviarà de manera tràgica i irreversible.

Les vides personals i sempre paral·leles d'aquests dos personatges son l'eix d'aquesta història.

Haruki Murakami és un dels autors japonesos de més èxit a casa nostra. A l'any 2005 el diari New York Times va catalogar Kafka a la platja com la millor novel.la de l'any.

1 comentari:

Awera ha dit...

Acabo de llegir aquest llibre i no puc dir ni que m'hagi agradat ni que no: és una experiència totalment diferent a la que hagi pogut tindre a l'hora de llegir qualssevol altre llibre. És un llibre carregat de metàfores, a vegades, impossibles de desxifrar. És un llibre que et transporta, et sedueix i et fa sentir part de l'història. Potser no respon totes les preguntes que es plantegen ni tanca tots els camins que s'obren, però potser recau en aquest punt l'encant del llibre: són tant o més interessant les reflexions que he fet i les imatges tant sensorials que experimentat, que la mateixa història.