19/8/07

EL SECRET DE CHRISTINE FALLS de Benjamin Black

Editorial: Bromera/Alfaguara
Pagines: 640

Benjamin Black és el pseudònim de John Banville qualificat per molts crítics com un dels autors més destacats en llengua anglesa.

Ell és l'autor de la novel.la El mar que va ser guardonada amb el premi Man Booker i que va rebre molt bona acollida tant d epúblic com per part de la crítica.

Ara ens sorprèn amb EL SECRET DE CHRISTINE FALLS.

L'acció arrenca al dipòsit de cadàvers on treballa Quirke. Un indret fosc però hi ha secrets que no es poden mantenir ocults i acaben sortint a la llum. Un dia, després d'una festa i amb algunes copes de més, Quirke sorprèn el seu cunyat, l'eminent ginecòleg Malachy Griffin, manipulant la fitxa del cadàver d'una jove.
Potser pretén ocultar la causa de la mort? Per què? Quin misteri oculta la dissortada Christine Falls? En la recerca de la veritat, Quirke descobreix pràctiques criminals i una societat catòlica clandestina que opera entre Dublín i Boston i que podria tenir implicades persones molt poderoses i, fins i tot, membres de la seva pròpia família.

Entre el thriller i el misteri Benjamin Black sap captivar al lector fent el que sap fer millor: escriure una moltbona novel.la.