13/3/07

LLIBRES PER FER BONIC?

Segons una enquesta a 4.000 persones al Regne Unit, les memòries de Clinton i l''Ulisses' de Joyce són els llibres més abandonats a mig llegir. Es a dir que es compren però no s'acaben.
En aquest curiós ranquing tampoc s'escapa l'autobiografia del futbolista David Beckham ni el llibre biogràfic escrit per l'exministre de l'Interior laborista David Blunkett, el primer polític invident que va ocupar un càrrec d'aquest tipus.
En algunes ocasions els llibres escollits seran llegits una part i en d'altres aniran directament al prestatge.
Però els llibres que es compren i no es llegeixen també arriva a la literatura juvenil amb Harry Potter i el calze de foc i clàssics de sempre com Guerra i pau, de Tolstoi; Crim i càstig, de Dostoievski, L'alquimista, de Paulo Coelho o els Versicles satànics, de Salman Rushdi

Voleu més curiositats? Segons aquesta enquesta el 55% dels adults comenten que compren llibres per decorar casa seva i el fet de comprar clàssics com Dostoievski o Tolstoi i desprès no llegir-los indica que volen únicament presumir d'un cert nivell intel·lectual davant de les visites.

Potser ara els llibreters hauran de fer de decoradors i assesorar als clients quin color hauria de tenir el llom del llibre. No sigui cas que un llibre trenqui amb la decoració de la casa. I això si que seria un fet greu. O potser que en determinades visites tenir un bon clàssic a la taula del mejador ens faci ser més cultes i més interessants.