1/3/07

L'ABADIA PROFANADA Montserrat Rico

Editorial: Columna/ Planeta
Pàgines: 300

El 23 d'octubre de 1940, el mateix dia en què Hitler es va entrevistar a Hendaia amb Franco. El màxim responsable de les SS nazis Heinrich Himmler visitava el monestir de Montserrat,
Sembla ser que la seva visita era per buscar el Grial que alguns deien que es trobava al monestir català.

Va ser a la biblioteca on el cap de les SS va exigir que li mostressin els arxius sobre el Grial.

Himmler creia en la possibilitat que Montserrat fos Montsalvat, la muntanya on, segons el poema Parsifal, , es guardava el sagrat calze i que va inspirar l'òpera de Wagner.
Ara Montserrat Rico parteix d’aquest episodi històric per escriure L’ABADIA PROFANADA”
Aquest fet serveix per desenvolupar llegendes, fets i teories que apunten a l'interès de l'elit nazi per trobar el màgic calze sagrat i les restes de Crist per demostrar que era ari.
La història del grial i els nazis i la visita de Himmler a Monserrat només ocupa una part de la novel.la.
Però no nomès tenim això a l’abadia profanada. També és la història d’amor que viuen dues persones L’oriol i la Marina amb la segona guerra mundial com a tràgic escenari.
A l’abadia profanada podrem veure la situació que viu catalunya després de la guerra civil i d’una europa que viu sota l’amenaça del nazisme.
Mentrestant el cap de les SS, Himler busca les restes del sang grial i prova de buscar els origens aris de Jesucrist.
Bona novel.la de Monserrat Rico i que ha desperat l’interès a d’altres països. L'acció trasncorre per Catalunya França i Alemanya.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessant!. Te molt bona pinta aquest llibre. Encara que desconec a l'autora però pel que expliques aquí deu nser una bona novel.la

Anònim ha dit...

Hola estic buscant el llibre algu podria dirme si esta publicat en catala i on puc trobarlo,le buscat el el grup del llibre pero en fica que no esta,gracies.