7/3/07

SEMPRE EN CAPELLA Lluïsa Forrellad

ANGLE EDITORIAL
294 PÀGINES

De Lluïsa Forrellad podem dir que te una biografia força interessant.
A l’any 1953 amb només 26 anyets va conseguir guanyar el premi Nadal amb l’obra Siempre en capilla. Aquesta obra va aconseguir força èxit a nivell de públic i de crítica.
Aquest fet va provocar que l’autora cinc anys desprès de la publicació de la novel.la desapareixès del panorama literari.
No va tornar a escriure cap més novel.la. Diguem que la popularitat la va deixar esgotada.
Però l’any passat Lluisa Forrellad va trencar el seu silenci literari amb la publicació de Foc Latent (Angle editorial) . Després d’un llarg periode en l’anonimat ,50 anys després, publicava la seva segona novel.la
Tot i aquesta perllongada absència, Forrellad no ha deixat d’escriure en tot aquest temps.
Sempre en capella” narra la història de tres joves metges que busquen un remei per combatre la terrible epidèmia de diftèria que s'estén sense control per una barriada pobra dels voltants de Londres.
Se situa al segle XIX i no hi ha tractament mèdic per a la malaltia, i per això un dels metges , seguint els mètodes científics de Pasteur, està desenvolupant una vacuna, però no s'atreveix a provar-la en humans.
Un assassinat misteriós precipitarà els esdeveniments i posarà en risc la vida dels protagonistes.

Amb aquesta novel.la Lluïsa Forrellad va aconseguir rebre elogis fins i tot de la premsa estrangera que va destacar la seva qualitat literària.

Es van fer 30 edicions en castellà i fins Televisio española va fer algunes adptacions de la novel.la per la televisió
Siempre en capella ens arriba per primera vegada en català de la mà de la seva autora.