21/11/07

EL SALÓ DEL LLIBRE DEL 21 AL 25 DE NOVEMBRE

El Saló del Llibre de Barcelona celebra la tercera edició a la Fira de Barcelona del 21 al 25 de novembre.
Aquest any el saló està dedicat a la defensa del medi ambient, la conscienciació davant del canvi climàtic i el foment de la lectura. De fet, darrerament s'han publicat força llibres sobre el canvi climàtic i que en aquest blog hem comentat també.
Aproximadament 400 segells es donaran cita al saló del Llibre de Barcelona en els 13.000 metres quadrats.
Estan previstes més d'un centenar d'activitats i reunirà escriptors com Baltasar Porcel, Sebastià Alzamora, Alicia Giménez Bartlett, Francisco González Ledesma, Joan Margarit, Juan José Millás, Alfred Bosch, Boris Izaguirre i Miquel de Palol, entre d'altres.

L'organització preveu arribar als 77.000 visitants en aquesta edició, 7.000 més que en la passada edició.
Per aquelles persones que encara es pregunten que és la Fira del Llibre Frankfurt el El Saló del Llibre ens ofereix les claus per entendre aquesta fira desde la vessant industrial i cultural.
La mostra es complementarà amb material audiovisual i gràfic amb elements relatius a la llengua i cultura catalanes.

Un dels grans eixos temàtics del Saló del Llibre de Barcelona serà la defensa del medi ambient i la sostenibilitat en el món del llibre. El certamen ha organitzat l'exposició 'Llibre verd' i les taules rodones 'Canvi climàtic, arribem tard?' i 'Els secrets de l'edició ecològica'.
L'exposició 'Llibre verd' té com a objectiu oferir als visitants, en especial als escolars, un estímul per entendre el procés de la indústria editorial en clau de sostenibilitat i els reptes ambientals del sector.

El III Saló del Llibre de Barcelona es pot visitar fins diumenge al Pavelló 1 del Recinte Montjuïc de FiraBarcelona. Els horaris de visita són: dimarts, dimecres i diumenge de 10 a 20h; divendres i dissabte de 10 a 21h. El preu de l'entrada és de 2 euros.
A la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona es poden aconseguir entrades gratuïtes al Saló