21/11/07

JUNTS I PROU D'ANNA GAVALDA AL CINEMA

Editorial: Edicions 62/Seix Barral
Pàgines: 414


Aquest cap de setmana s'estrena la pel.licula Juntos nada más. Es tracta de l'adaptació del llibre de l'escriptora francesa Anna Gavalda Junts de nou que en català va publicar en el seu dia Edicions 62.
Junts de nou ens explica la vida de Camille Fauque una dona que treballa de nit i malviu en una petita cambra en unes golfes de París. Amb prou feines es relaciona amb ningú, gairebé no menja i cada vegada està més prima...
Ben aviat Camille coneixerà un jove aprenent de xef, malparlat i seductor, que un cop per setmana viatja fins a Tours per visitar la seva àvia i que de mica en mica omplirà l'existència de Camille de tendresa i d'atencions. Junts i prou també és la relació entre vàris personatges que conviuen entre les pàgines d'aquest llibre.
Anna Gavalda amb les seves novel.les Junts i prou i L'estimava ha aconseguit guanyar-se el respecte dels lectors i dels crítics literaris.
Estarà la pel.lícula al mateix nivell que el llibre?. Aquesta és la pregunta que ens formulem sempre davant de les adaptacions literàries al cinema. Per si de cas sempre és millor llegir el llibre. Com a mínim la nostra imaginació es desperta molt més.

1 comentari:

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

llegiré el llibre ràpid per poder valorar la peli,
gràcies per la recomanació
un petò
Assumpta