14/11/07

MIL SOLS ESPLÈNDIDS de Khaled Hosseini

Editorial: Amsterdam /Salamandra
Pagines: 366
Mil sols esplèndids és una de les novel.les més destacades de l'actual panorama literari.
El seu autor és en Khaled Hosseini nascut a l' Afganistan actualment viu als Estats Units.
Mil sols esplèndids és el relat de la vida de dues generacions de personatges units tràgicament per la guerra, de l'amistat entre dues dones, la Mariam i la Laila, d'un amor que sobreviu a totes les adversitats. Amb la invasió soviètica, amb la guerra, amb els talibans, amb l'arribada dels americans, com a teló de fons. I la seva lluita per trobar la felicitat, per sobreviure
L'any 2003 Khaled Hosseini va publicar la seva primera novel.la amb el títol de The kite runner (el caçador d'estels) que de moment no s'ha publicat a casa nostra en català. En castellà l'editorial Salamandra la va publicar fa un temps amb el títol de Cometas en el cielo.

1 comentari:

L'Espolsada llibres ha dit...

Hi ha la versió en castellà que es diu Cometas en el cielo. El nou segell Amsterdam llibres que ha publicat Mil sols esplèndids publicarà la traducció al català.
Mil sols esplèndids m'ha arribat sobretot per la relació i la fortalesa de les dues protagonistes. Trobo que la crítica política de fons trontolla. És evident, que tot i l'arribada de les tropes nordamericanes, al país encara està sotmès, per no parlar dels ciutadns i en concrets de les ciutadanes.