20/2/08

EXPIACIÓ D'Ian McEwan

Editorial: Empúries / Anagrama
Pàgines: 471
Expiación ha aconseguit bones crítiques tal i com ho va fer l’escripitor Ian McEwan quan va publicar la novel.la en la que s’ha basat la pel.lícula.
Compta amb 6 nominacions.
Expiació ens situa a l’Anglaterra de l’ estiu del 1935. La Briony Tallis, una adolescent imaginativa i somiadora, veu com la seva germana Cecília es despulla i se submergeix a la font del jardí davant d'en Robbie Turner, un amic de la infantesa. Mentrestant, a la mansió dels Tallis s'enllesteixen els darrers preparatius per a una vetllada familiar. La casa es va omplint de convidats. Tot apunta que serà un dia com els altres, però abans d'acabar-se el sopar, un crim capgirarà el destí de tota la família.
Expiació és la història d'aquest crim i del penediment de després. A través del fil de la consciència de víctimes i culpables, la novel·la fa un recorregut en el temps des del 1935 fins ara, passant pels terrors de la Segona Guerra Mundial.
Ian McEwan és autor d’altre sllibres com Dissabte i també A la platja de Chesil

2 comentaris:

Caterina Cortès ha dit...

Tenc ganes de llegir-la abans de veure la pel·lícula, ja que diuen que aquesta és tan bona. Amb el teu post encara m'han vingut més ganes ;)

Jordi Milian ha dit...

gràcies Caterina per la teva col.laboració.