20/8/08

ENID BLYTON LA MÉS ESTIMADA PELS BRITÀNICS

Pot semblar curiós però l'escriptora Enid Blyton ha estat escollida com l'autora més estimada pels britànics i ha derrotat la totpoderosa JK Rowling l'autora de Harry Potter i l'escriptora que més llibres ven al Regne Unit.
El sondeig s'ha fet entre 2.000 adults d'aquest país i encarregat pels responsables del premi literari Costa Book Award. El fet que l'esquesta s'hagi fet a persones adultes segurament ha fet que aparegués Blyton en primer lloc.
La llista que encapçala Blyton la formen 50 escriptors. Al segon lloc hi apareix Roald Dahl (1916-1990), autor de llibres tan populars com Charlie y la fábrica de chocolate, mentre que Rowling, ha estat tercera. El quart lloc correspon a Jane Austen autora de Sentido y sensibilidad, i en el cinquè hi figura William Shakespeare
Enid Blyton va vendre més de 500 milions de llibres a tot el món i la seva fama es va fonamentar en la sèrie Los cinco, que es va publicar als anys quaranta i cinquanta del segle passat.
Els protagonistes de Los cinco són els germans Julian, Dick i Anne; la seva cosina Georgina i el gos d'aquesta, Tim, que fan de detectius en històries que combinen el misteri i l'aventura.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ENID BLYNTON, de jove vaig llegir-ho tot d'ella. Los cinco, los siete, etc.
La seva obra va despertar-me la passió de la lectura.
Una gran escriptora que ha marcat
moltes generacions.

Jesús M. Tibau ha dit...

Los cinco! Quants records!

jomateixa ha dit...

Van ser també dels primers que vaig llegir. Tenia un oncle que cada aniversari em portava a una llibreria i em deixava triar un llibre. Uf quins temps!