7/12/10

25 ANYS SENSE ROBERT GRAVES. L'AUTOR DE "JO, CLAUDI".


Robert Graves ha estat un dels escriptors importants de novel·la històrica, especialment, gràcies a la novel·la Jo Claudi.
Avui fa 25 anys de la seva mort.

Robert Graves va nèixer a Wimbledon l'any 1895 i va morir a Deià (Mallorca el 7 de desembre de 1985. Graves és autor de més de 140 obres entre les que destaquen Claudio el dios y su esposa Mesalina, Rey Jesús, Las aventuras del sargento Lamb, Un brindis por Ava Gardner.
El pare de Robert Graves era irlandès, la seva mare, alemanya. Va anar a escola a Charterhouse. Durant la Primera Guerra Mundial va ser oficial a The Royal Welch Fusiliers, i va ser malferit a la batalla del Somme el 1916. Se’l coneix com un dels poetes de guerra. Després de la guerra es va casar amb Nancy Nicholson i varen tenir quatre fills. Es va llicenciar a Oxford. En aquells dies havia publicat diversos llibres de poesia i d’assajos. El 1934 va escriure el seu major èxit, «Jo, Claudi.
Robert Graves també va destacar per ser un dels grans poetes d’amor en llengua anglesa del segle XX, i els seus llibres sobre la mitologia i les seves novel·les històriques són tota una referència.
Una bona part de la seva vida va viure a Deià (Mallorca) i per aquest motiu a la casa on va viure Robert Graves hi ha la seu de la Fundació Robert Graves.
La Fundació està formada pel Govern dels Illes Balears, l’Ajuntament de Deià, i els hereus de Robert i Beryl Graves. Els objectius de la Fundació són de caràcter cultural i el seu propòsit fonamental és el de mantenir una exposició permanent de la vida i l’obra de Robert Graves obrint al públic la casa de l’autor a Deià.

1 comentari:

caterina ha dit...

Sens dubte un gran escriptor de qui encara no he llegit massa però el poc m'ha encantat. Se l'aprecia molt per aquí. Bon post sobre Graves :)