4/12/10

LA SISENA FLOTA ARRIBA A BARCELONA.

La sisena flota a Barcelona.
Xavier Theros.
La Campana.
488 pàgines.

La sisena flota del poeta, antropòleg i escriptor Xavier Theros investiga com l'arribada dels vaixells de la Sisena Flota nord-americana el 1951 va marcar el caràcter de Barcelona.

Amb La sisena flota, Xavier Theros ha guanyat el III Premi Josep Maria Huertas Claveria de periodisme escrit. El premi està dotat amb 6.000 euros i és un homenatge a la figura del periodista Josep Maria Huertas Calveria, que va morir el 4 de març del 2007.
El 1951 va ser l'inici de la relació de la sisena flota americana amb la ciutat de Barcelona, que continuaria fins l'any 1987. Va ser durant 36 anys, especialment al carrer Escudellers i el barri Xinès. El llibre ofereix els testimonis de les cambreres de les barres i regents de bars,als veterans de la marina dels Estats Units, als veïns, tot explicant els seus records del desembarcament americà a la ciutat comtal
La sisena flota a Barcelona també ofereix unes 66 fotografies de fotògrafs com; Català-Roca, Joan Colom, Nat Farbman, Pérez de Rozas, Marcel·lí Sàenz i altres.

El llibre ha estat coeditat per l’Ajuntament de Barcelona i La Campana.