5/6/08

LA ESENCIA DEL MAL. Sebastian Faulks


Editorial: Seix Barral
Pagines 336

«Hay algo en lo que necesito su ayuda, 007. Los detalles son un poco inconcretos de momento, pero me da la sensación de que va a convertirse en algo gordo. Muy gordo, sin duda. ¿Ha oído hablar del doctor Julius Gorner?»
Aquest fragment pertany a la nova entrega de les aventures de James Bond.
Fa unes setmanes que s’ha celebrat els cent anys del naixement d’Ian Fleming, el creador de James Bond.
Mort a l’any 1965 Fleming ha estat l’escriptor que ha narrat les aventures d’espia més famós del món.
Per celebrar aquesta efemèride s’han celebrat molts actes durant l’any 2008 i encara en queden molts més. Però pels seguidors de Bond a més de les pel.licules també volen llegir les seves històries. Ara s’ha publicat el quinzè i inèdit lliurament de la nissaga James Bond, La esencia del mal.
Però en aquesta ocasió es tracta d'una novel·la d'encàrrec. Després de moltes especulacions, els hereus d'Ian Fleming van encarregar l'escriptor Sebastian Faulks que elaborés un nou episodi de les aventures de l'espia més famós del món.
El James Bond de Faulks és molt similar al que va crear Fleming i ara l’agent 007 viatjarà a París i a l'Orient Mitjà en una aventura situada a l'any 1967, en plena Guerra Freda. Des de l’any 1962 amb Octopuss que no apareixia cap aventura nova de James Bond. La sortida a la venda de La esencia del mal és un dels actes centrals del centenari d'Ian Fleming, que ha estat acompanyat d'una gran exposició dels seus objectes personals i manuscrits a l'Imperial War Museum de Londres i d'un segell commemoratiu
..