17/1/10

TORNA EL MITE DE SHERLOCK HOLMES

Creat per sir Arthur Conan Doyle a l’any 1887, el personatge de Sherlock Holmes ha protagonitzat 4 novel·les i 56 relats de ficció publicats en la seva majoria a The Strand Magazine. Però Holmes té el rècord Guinness per ser el personatge de ficció més representat al cinema. La darrera adpatació ens arriba de la mà de Robert Downey Jr sota la direcció de Guy Ritchie. Però abans, uns 75 actors ja han protogonitzat en més de 200 pel·lícules, el personatge de Sherlock Holmes.
Arthur Conan Doyle va crear un personatge que avui en dia encara és present, com ho demostra la nova versió cinematogràfica. Gay Ritchie reviu de nou el mite de Sherlock Holmes, molt més modern però amb un acostament als origens del personatge.
Detectiu impecable gràcies als seus coneixements científics i la seva gran capacitat intel·lectual. Holmes també és expert en boxa i arts marcials, toca el violí i també consumeix cocaïna. Viu amb el seu company Watson en el número 221 Bis de Baker Street, a Londres. Per crear aquest personatge, Arthur Conan Doyle es va inspirar en Joseph Bell, professor de Doyle a la Edinburgh Infirmary Des de la seva creació i despres de protagonitzar pel·lícules i obrres de teatre, avui en dia coneixem alguns aspectes de l’investigador que no van ser creats per Arthur Conan Doyle. El barret i la pipa característica mai van aparèixer a les novel·les. La pipa va començar a associar-se a Holmes arrel d’una obra de teatre a l’any 1920 i el barret és un afegit de Sidney Paget, il·lustrador del Strand Magazine. I potser, una de les frases més famoses i que s’han reproduït en moltes ocasions: Elemental estimat Watson no va aparèixer mail a les obres de Conan Doyle.
El gos de Baskerville, Estudi en escarlata. Un cas de Sherlock Holmes i Sherlock Holmes i el constructor de Norwood són algunes de les històries protagonizades per Holmes.Continuarem investigant.....