8/12/07

BON VIATGE MESTRE SORRIBAS

Sebastià Sorribas ha estat un dels grans defensors de la literatura juvenil i infantil a casa nostra. En moltes ocasions ha estat oblidat però la seva obra ha estat seguida per molts joves. El Zoo d'en Pitus quaranta anys després de la seva publicació continua captivant i augmentant el nombre de lectors.

El mestre Sebastià Sorribas ens ha deixat a l'edat de 79 anys. Per sort va rebre un gran homentage l'any passat amb diversos actes que van commemorar l'any Sorribes.coincidint amb el 40è aniversari de la publicació del llibre El zoo d'en pitus. L'escriptor i historiador, guanyador del premi Folch i Torres i el Crítica Serra d'Or, està considerat com el principal símbol del ressorgiment de la literatura infantil i juvenil dels anys 60.
A part del seu gran èxit també va publicar les novel.les "Viatge al país dels lacets", "Festival al barri d'en Pitus", "La Vall d'en Paradís"o "Els astronautes del Mussol". A més de dedicar-se a la novel·la infantil també va publicar llibres per a joves sobre la història de Catalunya.
Vaig tenir el plaer d'entrevistar-lo en una ocasió i em va semblar una persona molt amable i agraïda. D'aquelles persones que respiren humanitat i tranquilitat. La literatura infantil catalana perd un dels seus màxims referents.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

un llàstima. crec que tothom ha llegit el zoo d'en pitus. un clàssic que encara continua viu.

jomateixa ha dit...

El vaig llegir ja fa molt temps, i tot just fa un any el vam llegir amb les meves filles de 6 i 8 anys, aquest any el tornen a llegir a l'escola, però els agrada tant que no els fa res.
Es un llibre sense temps, o millor dit per sempre sr. Sorribas.