28/12/07

JA TENIM LA SEGON PART DELS PILARS DE LA TERRA

Editorial: Edicions 62 / Plaza y Janés.
Pàgines: 1.200
Després de vint anys ja podem gaudir de la lectura més esperada dels darrers anys. Finalment s'ha publicat la segona part del clàssic i bestseller Els pilars de la Terra.
L'autor Galès Ken Follet l'ha titulat Un món sense fi i està ambientada a la mateixa ciutat de Kingsbridge però 200 anys més tard i amb els descendents de la primera novel·la com a protagonistes. Ken Follet no ha amagat que es va inspirar en la catedral de Santa Maria de Vitoria per escriure la novel.la
Precisament la catedral torna a ser el centre de la trama, i als seus habitants, als descendents dels homes, dones i nens que van protagonitzar Els pilars de la terra i que ara s’hauran d’enfrontar als efectes devastadors i convulsos d’un dels pitjors desastres naturals de la història: la temuda pesta.

La història arrenca en el primer dia de novembre de 1327 quatre nens escapen de la catedral de Kingsbridge per jugar en un bosc prohibit.

Són, Gwenda, filla d'un lladre, Caris, una nena excepcional que vol ser doctora i els germans Merthin i Ralph, el primer un geni amb el cap ple d'invents i el segon un tirà, cruel i venjatiu. Allà en el bosc seran testimonis d'una baralla entre un cavaller i dos soldats. Els soldats moren i el cavaller enterra un document abans d'ingressar al monestir de Kingsbridge per convertir-se en monjo la resta de la seva vida.
El contingut d'aquest document secret jugarà un paper important en diversos moments de la novel·la. Un cop són adults les vides d'aquests quatre nens es veuran entrellaçades per l'ambició, l'amor, l'odi i la revenja. Viuran moments de gran prosperitat i també de fam; anys de guerra i anys de pesta.
Caris, és la filla d'un mercader de llana. De petita volia ser doctor, professió prohibida a les dones en l'Edat Mitja. Ella no accepta ni aquesta ni cap altra prohibició. Estudia amb una curandera i manté constants enfrontaments amb l'església. La seva lluita per la independència i la seva determinació a no sotmetre's a cap home posa constantment en conflicte el seu amor per Merthin.

Merthin, pel seu costat, comença com a aprenent de fuster i el seu gran talent el converteix en el millor arquitecte de Kingsbridge. Quan veu que no pot casar-se amb Caris ni realitzar els seus projectes somiats decideix viatjar a Itàlia. Ralph, germà de Jack, té un caràcter violent, cruel i venjatiu. Ingredients similars a la primera part.
Esperem que sigui igual o més bona qe l'anterior.

De moment les xifres de vendes s'esperen elevades i a hores d'ara no sabem si superarà la primera part però l'expectació és gran. Esperem que no decebi als seus lectors que han tingut als Pilars de la Terra com un dels llibres de referència malgrat el gran nombre de pagines.

Ramdom House Mondadori també treu al mercat ni més ni menys que 525.000 còpies de l'edició en castellà d'aquesta novel·la. que espera despatxar en només dos mesos. En català les còpies també són importants amb un tiratge de 40.000 exemplars i amb una edició exclusiva d'uns 2.000 dedicats en català per l'autor. Un món sense fi es pot trobar a les llibreries per un preu de 29,90 euros.