17/7/08

80.000 EXEMPLARS VENUTS DEL ZOO D'EN PITUS EN JAPONÈS

Durant vàries generacions hem gaudit de la lectura del clàssic El zoo d'en Pitus que Sebastià Sorribes va publicar a l'any 1966 per l'esditorial La Galera. De fet El zoo d'en Pitus és la tercera obra més venuda en català.
Ara el Zoo d'en Pitus ha aconseguit una xifra de vendes força important al Japò al aconseguir la xifra de més de 80.000 exemplars venuts en només dos anys.
Coincidint amb la commemoració del 40è aniversari de l’edició de l’obra, l’editorial La Galera va dedicar tot l’any 2006 a la figura de Sebastià Sorribas (1928-2007), un dels autors més llegits i més emblemàtics de la literatura infantil. En l’Any Sorribas hi van participar més de 250 escoles i altres entitats culturals de Catalunya, però la seva repercussió va traspassar fronteres i, de resultes d’aquestes accions, l’editorial japonesa ASUNARO SHOBO en va comprar els drets de traducció.

El zoo d'en Pitus recull en les seves pàgines una història solidària que quaranta anys després encara continua enganxant a molts joves.

2 comentaris:

jomateixa ha dit...

és un dels meus llibres d'infantesa preferits. Fa cosa d'un any el vam llegir amb les meves filles i, demostrant que els anys no l'afecten, també els hi va encantar.

Yasmina ha dit...

Ai!! Jo m'el vaig llegir a l'escola... En veu alta l'anavem llegint... Cadascú fins al proper punt... ^^ I jo a vegades m'avançava :P

Crec que si m'agrada tant llegir és gràcies a lectures com aquesta... Plena de humanitat, solidaritat, tendres, i una miqueta d'humor...

El recordaré sempre, sempre aquest llibre!