5/8/10

ANNA JANSSON EL NOU FENÒMEN SUEC.



Hablaré cuando esté muerto
Anna Jansson
Grijalbo
345 pàgines

Suècia continua exportant els seus autors suecs. La darrera en arribar ha estat l’escriptora Anna Jansson. Desconeguda fins ara a casa nostra, Jansson ha publicat una quinzena de novel·les que algunes ha estat adaptades a la televisió amb força èxit.
Hablaré cuando esté muerto és la primera que publica l’editorial Grijalbo. Les trames, l’acció i un final molt potent i saber crear una atmosfera de misteri a la narració, són la millor carta de presentació d’aquesta novel·la.
Com solen fer Camilla Lackberg i Assa Larsson a les seves novel·les, Jansson també situa les seves històries en petits pobles suecs. L’illa sueca de Gotland, el lloc on va nèixer Anna Jansson
És l’escenari de les novel·les protagonitzades per la investigadora Maria Wern.
Hablaré cuanto esté muerto, en un petit barri de l'illa sueca de Gotland, Frida Norrby acaba de quedar vídua. A poc a poc la dona anirà descobrint secrets del difunt, com el cadàver d'un nen enterrat al seu jardí i uns documents entre els quals hi ha uns mapes antics, que sol podien ser llegits després de la seva mort. Tot sembla indicar que aquests són la clau per trobar unes restes arqueològiques a la zona. A partir d'aquesta troballa es produeixen diverses morts al veïnat.La policia Maria Wern s'encarrega d'investigar el cas i comença a interrogar els veïns. Però la resolució no serà fàcil: tots els veïns tenen un mòbil per matar. I tots tenen algun motiu per morir.
El trencaclosques d’aquesta història quedarà resolt amb un final sorprenent que evidenment no explicarem aquí.