8/8/10

SOTA LA PELL. Llorenç Capdevila



Sota la pell
Llorenç Capdevila
Proa
197 pàgines


Basada en una cas real ocorregut l’any 2005, quan una prostituta va ser trobada morta a l’Eix Transversal, és el punt de partida de la novel·la Sota la pell de Llorenç Capdevila.
Després de publicar diverses novel·les històriques, Capdevila prova ara amb la novel·la negra i el resultat ha estat força positiu.
Dos cadàvers sense lligam aparent, però amb uns tatuatges eròtics coincidents van aparèixer en diferents localitats. Un dels morts era un home assassinat el 2003 a Darnius; l'altre, una prostituta encara avui sense identificar a Sant Sadurní d'Osormort (Osona). Les investigacions policials van relacionar el crim amb un camioner que va ser detingut a Alemanya.
Capdevila intenta aclarir els fets que van portar a, suposadament, la màfia polonesa, a assassinar a Paula Galkiewick, prostituta que va deixar el seu país natal precisament fugint d'aquells mafiosos
La novel·la compta com a protagonista l'escriptor Pau Perellós, que intenta esbrinar on és Natasha, nom “artístic” de la prostituta, i la història en sí de la polonesa.
Sota la pell és una novel·la ben plantejada i que potser obre una nova via literària a Llorenç Capdevila.