4/8/10

LOS QUE NOS SALVARON. Jenna Blum



Los que nos salvaron
Jenna Blum
Destino
543 pàgines

Jenna Blum debuta amb la novel·la Los que nos salvaron, una història amb la segona guerra mundial i els camps de concentració com a rerefons.Sobreviure en un camp de concentració pot ser motiu suficient com per no voler-ne parlar durant la resta de la teva vida. A Los que nos salvaron, Anna Schlemmer, durant cinquanta anys ha refusat parlar de la seva vida a Alemanya durant la segona guerra mundial, com si tingués un secret inconfesable.
La seva filla, Trudy, tenia només tres anys quan van ser alliberades per l'exèrcit americà i van anar a viure Minnesota. L'únic record que té Trudy d'aquell passat és una vella fotografia que mostra a Anna, a Trudy i a un oficial nazi. Assetjada pels fantasmes d'aquell passat, i amb cert sentiment de culpabilitat, Trudy comença a investigar fins i tot descobrir la dramàtica veritat de la vida de la seva mare. Los que nos salvaron no només centra la seva narració a les investigacions de la filla, sinó que va molt més enllà i ens descriu la relació entre mare i filla, però també una profunda i sincera exploració sobre la supervivència i el sentiment de culpabilitat.
Los que nos salvaron ens ofereix una visié diferent sobre l'horror dels camps de concentració i les seves conseqüències.