22/1/08

PETRÓLEO d'Upton Sinclair

Editorial: Edhasa
Pagines: 608
Edhasa publica la novel.la Petróleo d'Upton Sinclair. Escrita a l'any 1927 representa una de les obres important del segle XX de la literatura nordamericana. De fet Sinclair és considerat un dels grans d'aquets segle.
Nascut a l'any 1878 i guanyador del Pulitzzer al'any 1943, és autor de llibres com La jungla (1904), King Coal (1917), The Brass Check (1919), The Goose Step (1923), o Boston (1928).
L'audaç magnat del petroli Arnold Ross, un home fet a si mateix, i el seu idealista fill Bun ens mostren un retrat literari de la Califòrnia de començaments del segle xx. En aquesta novel.la també hi apareixen liders sindicals, empresaris sense escrúpols, banquers amb ganes de poder, polítics corruptes entre d'altres personatges.
Una visió dels escandols econòmics i pplítics protagonitzats per la banda Ohioa durant la presidència de Warren G. Harding (1921-1923).
Alguns han comparat Sinclair com el Zolà americà.
Aquesta novel.la que també es publicarà aviat en butxaca dins de la col.lecció Edhasa Pocket ha estat adpatada al cinema amb molt d'èxit i és una de les candidates a triomfar en la propera cerimònia dels Oscars d'aquest any.

1 comentari:

Anònim ha dit...

m'he quedat bocabadat al saber que la novel.la es de principis del segle XX.