23/1/08

UN COR AIXANTI de Jordi Tomàs

Editorial: PROA
Pàgines: 320
Jordi Tomàs ens tranporta a Un cor aixanti als temps del colonialisme de principis del segle XX.
Tomàs que és escriptor i també antropòleg coneix molt be la realitat africana on situa la seva darrera novel.la.
Una tarda de principis d'estiu, la Clara, professora d'història de la música a la Universitat, rep la misteriosa visita de dos aixantis, fills d'un poble de Ghana, a l'Àfrica negra.
Els dos homes li fan una estranya proposta: ha de descobrir qui va compondre una partitura titulada «Un rèquiem aixanti» que un compositor desconegut va començar a escriure a Barcelona el 1897 i va acabar a Kumasi, capital d'aquell regne africà anomenat Aixanti, l'any 1902.
La Clara s'adona de seguida que aquell Rèquiem és una obra magistral que només pot haver creat un veritable geni de la música. Clara queda captivada per aquella partitura.
Les preguntes comencen a aparèixer: Qui va escriure aquella partitura? Per què? Què hi feien uns aixanti a la Barcelona de finals del segle XIX? I què passava menstrestant al país dels aixanti?. Les respostes a Un cor aixanti publicat per Proa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Me'l van regalar fa poc i no puc fer més que recomanar-lo. Jo no tinc costum d'escoltar música clàssica, i en canvi, llegint el llibre és la primera vegada que un escriptor me la fa sentir, viure.
A més, la història dels aixanti, és realment increïble.