16/1/08

TINC UN DUBTE de Rudolf Ortega

Editorial: La Magrana
Pàgines: 192
Els llibres pràctics són també una bona opció alhora de comprar i llegir un llibre. Aquest que us comentem a continuació segur que ens farà un bon servei. El seu autor, Rudolf Ortega ens ajuda a Tinc un dubte, el petit llibre del català correcte a aclarir 250 dubtes de català bàsic, presentat amb forma de píndoles i amb un estil força amè.
Al llarg de quatre capítols se'ns exposen quatre grans aspectes de la llengua catalana. En primer lloc, un manual d'ortografia, fonamental per no cometre faltes. Segon, la gramàtica elemental, amb especial esment de la morfologia bàsica. Tercer, un repertori d'incorreccions, tant de lèxic com morfològiques. I finalment, un petit recull de mots que poden ser confosos amb d'altres mots, i que per tant podem utilitzar incorrectament.
Rudolf Ortega és lingüista i entre d'altres feines És responsable de llengua i estil de COMRàdio i ha fet d'assessor lingüístic en mitjans de comunicació escrits i audiovisuals. Ha treballat com a corrector de textos per a diverses editorials.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sempre va bé llibres d'aquest tipus. Tot sigui per millorar la nostra llengua

Anònim ha dit...

en general no parlem gairebé el català. el compraré per millorar.
Espero que em serveixi