14/5/08

AMORS ALTAMENT PERILLOSOS. Walter Riso

Editorial: Columna - Planeta/Zenith
Pàgines:208
Walter Riso en aquest nou llibre identifica i afronta les relacions de parella perjudicials. Estimar no és patir i tenim el dret a ser feliços.
Les relacions de parella sense un amor saludable poden tenir la seva causa en conductes afectives que provoquen l’anul·lació personal de qui les pateix. La víctima, però, en moltes ocasions es llança a una relació clarament perjudicial perquè no reconeix de manera prèvia el comportament negatiu de l’altra persona o, un cop el pateix, no és capaç de trencar aquest perillós vincle.

·¿Per què fallem tant en l’amor?, ¿Per què tanta gent escull la persona equivocada o s’embranca en relacions tan perilloses com irracionals?, ¿Per què ens resignem a relacions doloroses?,¿Com sobreviure un amor mortificant que no et deixa respirar o un amor subversiu i ambivalent que no pot viure “ni amb tu ni sense tu”?
Walter Riso ens parla també de diferents tipus d'amor existents.

- histriònic / teatral (amor mortificador).

- paranoic / vigilant (amor desconfiat).

- passiu / agressiu (amor subversiu).

-narcisista / egocèntric (amor egoista).

-obsessiu / compulsiu (amor perfeccionista).

-antisocial / baralladís (amor violent).

-esquizoide / ermità (amor desvinculat o indiferent).

-limítrof / inestable (amor caòtic).

Walter Riso des de fa trenta anys treballa com a psicòleg clínic, pràctica que alterna amb l’exercici de la càtedra universitària i la realització de publicacions científiques i de divulgació en diversos mitjans. Es autor dels llibres Amar o depender, Pensar bien sentirse bien i La afectividad masculina.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'he llegit i el recomano molt. és un llibre molt amè i descriu molt bé els tipus d'amor. he vist el meu però no el diré...