27/5/08

EL PIT-ROIG. Jo Nesbo


EDITORIAL: PROA/RBA
PÀGINES: 552
La novel.la negra està vivint un bon moment amb autors força interessants. És el cas també de Jo Nesbo considerat com l'autor de novel.la negra més popular de Noruega.
Mankell va crear el personatge de Wallander, Donna Leon el comissari Brunetti i Jo Nesbo el detectiu Harry Hole.
A El Pit-Roig o El petirojo (rba en castellà) aquest detectiu acaba d'ascendir a inspector i relegat a feines d'oficina, es troba cara a cara amb la història més fosca del seu país, seguint la pista d'un rifle Märklin i d'una sèrie d'assassinats en què, tot i no estar relacionats entre si, s'hi va trobant sempre la mateixa gent.
No creu en les casualitats i tot plegat el porta, a dos punts clau: la Segona Guerra Mundial i el subconscient humà.
A El pit-roig, Jo Nesbo aborda la implicació del seu país amb el règim nazi durant la Segona Guerra Mundial i l'ombra que encara avui plana sobre la seva consciència col·lectiva. Harry Hole investiga els homes que van anar al front a lluitar al costat de les tropes nazis al setge de Leningrad i que en tornar a Noruega, un cop acabada la guerra, van ser rebuts com a criminals. Un d'ells, Daniel Gudeson, conegut pels seus companys amb el sobrenom de Pit-roig per la facilitat amb què tallava el coll als enemics i els tacava el pit de sang, sembla haver ressuscitat d'entre els morts.
De la novel.la negra europea en destaquem també el debut de Tannöd el lloc del crim de l'alemanya Andrea Maria Shenkel.

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'agrada molt el teu blog te coses impresionats sisplau visita el meu blog i deixam un comentari aqui et deixo l'adreça del meu blog.
http://anawapixima.blogspot.com