11/5/08

EL PAVELLÓ DE LES PEÒNIES. Lisa See

Editorial: Edicions 62/ Salamandra
Pàgines: 360

"La mare m’havia educat perquè mai no mostrés els meus sentiments, però quan llegia El pavelló de les peònies sentia força coses: amor, tristesa, felicitat. Ara que veia la història representada al meu davant, les meves emocions creixien...”

Lisa See va obtindre un èxit notable amb Flor de Neu i el ventall secret (ED.62). Llavors ens parlava del llenguatge secret anomenat Nu-shu que utilitzaven les dones xineses durant el segle XIX per comunicar-se entre elles. Ara torna amb una història centrada en la xina del segle XVII a partir de l'òpera El pavelló de les peònies. Es tracta d'una peça que encara avui en dia rep força censura per part del govern xinès.
Durant el segle XVII les dones no podien assistir a les representacions d'aquesta òpera perquè es comentava que induia a comportaments impropis.
Aquesta és la història de la Peònia que decideix somiar en el amor malgrat que en aquella època les dones estaven educadees per obeir i no podien triar el seu propi destí. Malgrat tot això sempre hi ha algú qui decideix rebelar-se.
El pavelló de les peònies segueix la línea de Flor de neu i el ventall secret fet que suposa que l'exit d'aquesta autora anomenada Lisa See seguirà.
Salamandra publica l'edició en castellà amb el títol de El pabellón de las peónias.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Va agradar-me molt "Flor de neu i el ventall secret". Ara m'estic llegint aquest (vaig per la p�g.140) i �s distret.
Amb el primer llibre fins i tot sentia mal al peus de les venes tant fortes que duien antigamemt les xineses, jo que gasto un 40-41
de peu.
Una bona manera de coneixer l'antiga civilitzaci� xinesa que
ja son quasi amos del mon.

Yasmina ha dit...

Jo me l'he acabat aquest matí! M'ha encantat, tot i que em sembla que em va corprendre molt més Flor de neu i el ventall secret, aquest també és molt molt bo!!

No és perdre el temps la Lisa See...

i per cet, acabo de descobrir aquest blog, seguiré passant!