11/5/08

KINDLE VERSUS LLIBRE TRADICIONAL

Ja fa molt de temps que es comenten coses sobre el llibre electrònic. El tradicional llibre amb cobertes i fulls sembla que en un futur podria ser desplaçat per aparells com el Kindle.
Aquest aparell té la mida d'una llibreta petita, pot emmagatzemar al voltant de 200 llibres i es pot adquirir per un preu de 399 dòlars. Una de les característiques principals és que no necessita de la intermediació d'un ordinador per tal de descarregar els llibres, ja que tot el contingut es transmet via xarxes sense fils wireless. La pantalla no intenta imitar la d'un ordinador i per tant no és retroil·luminada, i es presenta de moment únicament en blanc i negre.
Alguns podran pensar que un aparell d'aquests mai podran ocupar el lloc dels llibre tradicionals de paper però pels ecologistes hem de dir que aquest és un bon invent. A nés ens permetria en una petita memòria tenir tota la nostra biblioteca i així estalviaríem espai que sense cap mena de dubte é sun dels grans problemes dels lectors: aconseguir espai pels seus llibres.
Però crec sincerament que els llibres digitals trigaran encara en arribar al gran públic.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

En general, la gent davant una eina tecnològica nova, al principi es crea com un cert rebuig, por. Des del meu punt de vista, aquest tipus d'aparell no crec que triomfi al mercat (potser m'equivoqui). Una de les coses que més m'agraden dels llibres és olorar les seves fulles, tocar-los i fer la meva pròpia biblioteca a casa com si es tractés d'un petit paradís (al manco per mi ho és ja que els llibres són el meu bé més preuat). Si substiuim el llibre per aquest aparell es perdran moltes coses, al manco des del meu punt de vista, més que no guanyar-les com es el cas del cd-dvd contra els vhs o discs de vinil.

el llibreter ha dit...

Aquest aparells passaran a la història com invent curiós. El dispositiu ideal per llegir llibres en pantalla arribarà algun dia i integrarà moltes coses que els d'ara encara no tenen disponibles.

Com he escrit fa poc, el llibre en pantalla es llegirà en ordinadors. Aquest Kindle és caríssim, i els altres models com el Reader de Sony i el Papyre costen més o menys igual. Quan els microordinadors costin al voltant d'aquests preus, siguin més lleugers i ofereixin avantatges de legibilitat que ara no tenen, els aparells específics per a llegir seran redundants, una curiositat i poca cosa més.

I no substituiran immediatament el llibre de paper: llegir en pantalla i llegir en paper són formes de lectura diferents. No crec que una substitueixi l'altra.

Salutacions cordials.

jomateixa ha dit...

Quan els microones, el meu pare va dir "si em feu menjar alguna cosa d'aquest aparell me'n vaig de casa", ara s'hi escalfa la llet cada matí.
Suposo que no podem dir "això mai", te avantatges, no ho podem pas negar, però... no se com explicar-ho, a un llibre el pots estimar, col·leccionar, guardar... i a això el pots utilitzar per comoditat o necessitat en determinades ocasions. Crec que hauria de conviure sempre amb el llibre.

Mireia ha dit...

A mi, coma molts lectors m'agrada tenir els llibres , olorar-los, el tacte , les portades... però perquè utilitzo l'ordinador si m'agrada tant el paper? Crec que és com tot, qüestió de temps i hàbit. Aquest invent en concret no sé si funcionarà però n'hi haurà d'altres

bajoqueta ha dit...

Segur que per molta gent serà el substitut d'aquí bastant temps dels llibres. Però jo no podria deixar de tocar els llibres en el seu format original. I com diu la Caterina lo més bonic és poder tocar-los, olorar-los...